Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги този звук дали ще е от ролка?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
    Ако говориш за ролката на климатика има значение..
    Да (климатроника няма ролка). Има значение за другите ролки, но и зависи кой лагер на компресора е прецакан
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Колеги ходих при един познат и той поля леко ремъка с вода и спря да издава този странен звук и ми каза, че ремъка (каучука) е твърд и затова така се чува, на ролките нищо им няма.
      Посъветва ме да поръся ремъка със талк и ще се оправи, така и направих и виенето спря, но предполагам, че това ще е временно.
      Значи ремъка ми е нов има няма 1000км на ГЕЙТС.

Кажете какви ремъци са най добри?
      Without heart we would be mere machines

Comment

По-скоро или ремъкът е по-дълъг от нужното, или не е изпънат до работно положение на обтягащата ролка. Не вярвам да се скапе за 1000 км, колкото и менте да е.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Има един спрей за ремъци - пръскаш и няма да свири повече... ако минаваш покрай София/Лозенец или Младост 4 аз имам и мога да ти го пръсна. Ако има някоя ролка за смяна то на следващият ден ще знаеш коя е
          Alfa Romeo 2.4 jtd 136к.с. 2000г.
          Стъпва по паважа с 15 цола джанти, като манекенка с 15 сантиметрови токове.

Comment

Да изтупам малко тази тема от прахта.Имам същия шум като на колегата.Появи се преди около седмица и то само когато е студено и при първи старт за деня (или когато е седяла колата 8-10 часа) шуми макс 30сек до минута и утихва.И аз си мисля че ще е някоя ролка.Ангренажа е конти на 35-40000км.Та въпроса ми е нали не е фатално да покарам още месец два.След това влиза за обслужване.
            Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
            New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Comment

Ако така цвили при студено палене е много вероятно да е стар ремък, който приплъзва. При студено палене ремъкът е под по-голямо натоварване пъврите няколко минути докато влезе в режим.
              Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщение
                Ако така цвили при студено палене е много вероятно да е стар ремък, който приплъзва. При студено палене ремъкът е под по-голямо натоварване пъврите няколко минути докато влезе в режим.
                Ами точно така поцвилва и то когато са отрицателни температурите.макс за минутка.Значи ще го изтрая още малко и смяна.Към 3 годишен е километрите за смяна несъм ги навъртял ам явно стареенето на ремъка си казва думата.
                Алфа Ромео 147 1,6 Т.Спарк 120 h.p.
                New Alfa GT 1.9 16V JTDm турбосамолет

Comment

Working...
                X